Valmistautuminen hierontaan

Hieronta on hoitotapahtuma, joka on asiakkaalle aina hyvin intiimi – yksityinen ja arvokas ja hoitajan täytyy herkistää itsensä tilanteelle.

Ennen hierontaa

Ohjeista asiakas ajanvarauksen yhteydessä. Muistuta vielä lempeästi vauvan aikuista ennen hierontaa, että vauvan on hyvä olla kylläinen ja vireä. Kerro, että hieronnan voi aloittaa 20-30 min kuluttua ruokailun jälkeen. Nälkäistä lasta ei kannata hieroa.

Varmista, että hoitotapahtumaan varattu ympäristö on rauhallinen, vedoton ja riittävän lämmin. Varaa pehmeä hoitoalusta, hierontaöljyä ja harso tai pieni pyyhe. Tarkista, että huone ei ole liian kirkkaasti valaistu.

Rauhoita mielesi. Tunteesi ja olotilasi välittyvät vauvalle, joten rentoudu ja rauhoitu ennen hierontaa, keskity vain hierontahetkeen.

Varaa riittävästi aikaa. Aluksi 45 min, hieronnan alkaessa sujua rutiinilla 20-30 minuuttia.

Evästä! Kuva: Cleydet Duque, Pexels.com
Muistilista hoitajan valmistautumisesta hierontatapahtumaan:
  • Lyhennä kynnet ja viilaa ne pehmeiksi. Hoida myös mahdolliset kovettumat sormista ja kämmenistä.
  • Riisu korut, kellot ja älykellot pois käsistä ja sormista.
  • Rauhoitu ja päästä irti kiireen tunnusta. Opettele oma tyyntymisen tapa.
  • Tyhjennä mielesi häiritsevistä ajatuksista ja jätä taa ylimääräinen häly.
  • Avaa sydämesi vastaanottamaan ja jakamaan rakkautta.

Oman rajallisuuden ymmärtäminen ja myöntäminen ovat tärkeä osa hoitotyötä. Hyvä hoitaja ohjaa asiakkaan tarvittaessa hoitoketjussa eteenpäin – kokeneemmalle vauvahierojalle tai muulle terveydenhuollon asiantuntijalle.

Evästä! Kuva: Cleydet Duque, Pexels.com

Liity yhteisöömme

Haluatko oppia lisää siitä, miten hyvinvointia voidaan edistää jo vauvaikäisillä?

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa ja vinkkejä vauvahieronnasta ja sen merkittävistä hyödyistä niin pienokaisellesi kuin koko perheellesi. Saat myös ensimmäisenä tietoa Baby Balance® -koulutuksista, työpajoista ja erikoistarjouksista.