POIS M1TK Matkalla Baby Balance® hoitajaksi – kasvupohdintoja

Ilmoittauduttuasi tälle verkkokurssille, olet saanut ohjeen valmistautua vastaamalla pohdintakysymyksiin, jotka yhdessä muodostavat Matkalla Baby Balance® hoitajaksi – kasvupohdintoja -tehtävän.

Oppimisen iloa! Kuva: Jenny Ueberberg, Unsplash.com

Matkalla Baby Balance® hoitajaksi – kasvupohdintoja -tehtävän tavoitteena on

 • johdatella sinua pohtimaan koulutustaustastasi ja arvomaailmastasi kumpuavaa ammatillisen kehittymisesi suuntaa ja sen vaikuttimia,
 • herätellä ajatuksiasi ammatillisen ja henkisen kasvusi tavoitteista ja jäsentää niitä matkalle vauvahieronnan ammattilaiseksi, ja
 • auttaa sinua reflektoimaan vahvuuksiasi, arvojasi ja yrittäjänä toimimista, sekä
 • valmistaa sinua verkkokurssin bonukseen – henkilökohtaiseen työnohjaukselliseen* valmennuskeskusteluun.

*Mikä ihmeen työnohjaus? Katso ylhäällä Materiaalit.

Oppimisen iloa! Kuva: Jenny Ueberberg, Unsplash.com


Näin etenet esseen tallennuksesta ja tehtävänpalautuksesta verkkokurssin toiselle oppijaksolle

 1. Laadi esseevastauksesi tekstinkäsittelyohjelmalla ja tallenna se esim. Maija Mallikas, BB-hoitajaksi kasvun matkalla Word-tiedostona tai pdf-muodossa.
 2. Palauta vastauksesi tehtäväsivulla (linkki alla).
 3. Saat palautuksesta automaattikuittauksen sähköpostiisi.
 4. Työnohjaaja Kirsi Paldanius käy poimimassa vastauksesi ja antaa tarkemmat ohjeet jatkoa varten arkisin 24 tunnin kuluessa, viimeistään kuitenkin palautusta seuraavana arkipäivänä (jos palautus tapahtuu perjantaina, saat sähköpostin viimeistään maanantaina).
 5. Varaa saamiesi ohjeiden mukaan aika 60 min työnohjaukselliseen valmennuskusteluun. Keskustelu toteutetaan etänä Zoomilla ja saat sitä varten ohjeistuksen.
 6. Varattuasi ajan valmennuskeskusteluun pääset jatkamaan Baby Balance® M1 Teoriakertaus -verkkokurssin toiselle opintojaksolle.
 7. Valmennuskeskustelussa sinulla on mahdollisuus reflektoida ennakkotehtävään antamiasi vastauksia ja saada yksilöllistä palautetta.
Huomaa, että verkkokurssin seuraavaan oppijaksoon pääset jatkamaan varattuasi ajan valmennustapaamiseen.

Työnohjaus – mitä se on?

Ennakkotehtävän palautettuasi varaat ajan 60 min työnohjaukselliseen valmennuskeskusteluun. Mistä on kysymys?

Työnohjaus on dialoginen prosessi, jossa ohjattavalla on mahdollisuus mm. tutkia, jäsentää, arvioida ja kehittää omaa työtä, työn herättämiä tunteita ja kokemuksia.

Luottamuksellisessa työnohjaussuhteessa mahdollistuu ammatillinen kasvu, työhyvinvointi sekä tuki työssä jaksamiselle. Työnohjaus haastaa tutkimaan omaa työroolia, tapoja toimia; toimintaa tavoitteena kehittyä työssä, tavoitteiden saavuttamisessa ja vuorovaikutustaidoissa. Työnohjaus tarjoaa myös mahdollisuuden purkaa haastavia työtilanteita ja oppia niistä.

Yrittäjän työnohjauksessa keskiössä ovat usein yrittäjyyden haasteiden ohella jaksamisen ja työhyvinvoinnin teemat. Työnohjaus tukee yrittäjää muutoksen keskellä, hoksauttaa kehittämistarpeita pohtiessa ja ideoidessa, vahvistaa voimavaroja haasteellisiinkin asiakaskohtaamisiin ja työyhteisön vuorovaikutustilanteisiin. Työnohjaus luo yrittäjälle tilan tunteiden käsittelyyn ja huokaisemiseen turvallisessa, luotettavassa kohtaamisessa.

Työnohjauksellinen valmennuskeskustelu

Balance Care tarjoaa sinulle Baby Balance® M1 Teoriakertaus -verkkokurssin yhteydessä tilaisuuden tutustua työnohjaukseen vauvahierojaopiskelijan ja yrittäjän näkökulmasta. Työnohjauksellisen valmennuskeskustelun yhteydessä voit luottamuksellisesti pohtia opiskeluun, yrittäjänä toimimiseen, asiakastyöhön ja hoitajana kasvamiseen liittyviä asioita.

Työnohjaajamme

Kirsi on Sepontytär Oy:n yrittäjä. Hän on toiminut työnohjaajana, hyvinvointivalmentajana ja työyhteisösovittelijana noin kuusi vuotta. Kirsilllä on pedagoginen tausta ja hänellä on hierojan tutkinto. Parin vuoden ajan Kirsi hyödyntänyt työssään positiivisen psykologian laajaa vahvuusnäkemystä, johon myös ennakkotehtävän VIA-luonteenvahvuuksien kartoitus liittyy. Kirsi asuu Raahessa, mutta valmentaa ja tarjoaa työnohjausta myös verkossa.

Lue lisää työnohjauksesta Sepontyttären verkkosivuilta.

 


 

Liity yhteisöömme

Haluatko oppia lisää siitä, miten hyvinvointia voidaan edistää jo vauvaikäisillä?

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa ja vinkkejä vauvahieronnasta ja sen merkittävistä hyödyistä niin pienokaisellesi kuin koko perheellesi. Saat myös ensimmäisenä tietoa Baby Balance® -koulutuksista, työpajoista ja erikoistarjouksista.