Baby Balance®

Baby Balance®-vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, selkärankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon.

Baby Balance®-vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Koko kehon hieronta sisältää myös ruoansulatusjärjestelmän, pallean, selän, niskan ja pään heijasteiden vyöhyketerapeuttisen käsittelyn jalkapohjista, sekä tarpeen mukaan muitakin alueita.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä äidille tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja äidin olosta sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva.

Hoitotapa tuo suuren avun usein jo 1-3 hoitokerralla. Kokemuksemme mukaan yli 90 – 95 % vauvoista on oireettomia, rentoja ja tyytyväisiä  5 hoidon jälkeen, oli hoitoon tulon syy sitten mikä tahansa. Baby Balance®-tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, yli- ja alijäntevyyteen, itkuisuuteen, rintaraivareihin, epäsymmetriseen liikkumiseen ja motorisen kehityksen viivästymiin. Myös tyytymättömyyteen ja kitinään, huonoon unirytmiin sekä hengityksen häiriöihin on tullut suurta helpotusta.

Vauvan kipukierteen katketessa, hänen hermostonsa sekä emotionaalinen, psyykkinen ja fyysinen kehityksensä optimaalinen kehitys mahdollistuu. Kun vauvan uni ja elämä normalisoituu, koko perhe voi paremmin. Baby Balance®-vauvahieronnalla voidaan tehokkaasti hoitaa lukuisia vauvojen elämää vaikeuttavia ja kipua aiheuttavia vaivoja. Baby Balance®-vauvahieronnat ovat aina yksilöllisiä, kunkin vauvan tarpeiden mukaan tehtyjä. Opetamme heille monia tekniikoita, joista he valitsevat kullekin vauvalle siihen tilanteeseen sopivat tekniikat.

Intuitioon luottaminen. Luotamme intuitioon ja kehitämme sitä jatkuvasti sekä bisneksessä, että opiskelijoiden ohjaamisessa. Opetamme kurssilaisille hoitamisessa tärkeää aistimista ja annamme keinoja sen kehittämiseen.

Baby Balance®-vauvahierontakoulutus

Koulutus on opintokokonaisuus, joka koostuu moduuli 1 perushierontatekniikasta sekä täydentävistä jatko-opintomoduuleista. 

Opiskelija saa Baby Balance® – vauvahieroja-nimikkeen käytyään moduuli 1 perushierontatekniikkakoulutuksen ja neljä täydentävää opintomoduulia sekä täyttää dokumentoitujen hoitojen lukumäärän ja on suorittanut hoidosta näyttöhoidon asiakkaalle. 

 

 

MODUULI 1: Baby Balance®-peruskurssi

Koulutukseen pääsyn edellytyksenä on terveydenhuoltoalan tai luontaishoitoalan tutkinto tai lääketieteen perusteet (14-20 op) tai sosiaalialan lapsiin erikoistunut tutkinto. 

Peruskurssilla perehdytään vauvan itkuisuuden syihin, vauvan anatomiaan ja fysiologiaan sekä opitaan perushierontatekniikka ensimmäisenä päivänä nukella harjoitellen ja toisena päivänä oikeilla vauvoilla vauvaklinikalla. Peruskoulutuksessa (moduuli 1) käymme laajasti läpi vastasyntyneen anatomiaa ja fysiologiaa, raskausajan ja synnytyksen vaikutuksia vauvan vaivoihin sekä Baby Balance® vauvahieronnan taustalla olevaan hoitofilosofiaan. 

Nyt voit opiskella ensimmäisen moduulin teorian verkossa, kaikessa rauhassa omaan tahtiisi, kahden viikon aikana ennen lähipäivää. Luentomateriaalin lisäksi kurssiin kuuluu oppimista tukevia tehtäviä sekä runsaasti syventävää lisämateriaalia. Ennen lähipäivää sinulle avautuu videolinkki, josta pääset näkemään, millaista on Baby Balance®  hieronta, jota lähipäivänä harjoittelemme. Lähipäivään kuuluu herkkyyden herättelyä ja aistimisen harjoittelua. Lähipäivä on myös tärkeä vauvojen hoitajien verkostoitumispäivä.

Tarkempi kurssisisältö.

 • Aloitus-zoom (kesto 1,5 h) noin 2 vk ennen lähipäivää
 • Kysely-zoom (kesto 2h) 1 pv ennen lähipäivää
 • Ennakkotehtävä: Tehdään verkkokurssialustalla ennen aloitus-zoomia
 • Teoriaopinnot verkossa:
  • Miksi vauva itkee?
  • Vauvan anatomian ja fysiologian lyhyt oppimäärä
  • Hermoston ja faskioiden toimintaperiaatteet
  • Baby Balance®-perushierontatekniikat
 • Aistimista kehittäviä harjoituksia
 • Harjoittelua vauvaklinikalla

Katso tulevat Baby Balance® -vauvahieronnan peruskoulutukset terveydenhuollon ammattilaisille koulutuskalenteristamme tai Facebook-tapahtumistamme: