Baby Balance®

Baby Balance®-vauvahieronta on anatomisen tarkkaa hierontaa, jossa hyödynnetään tietoa faskialinjoista ja faskioiden toimintaperiaatteista. Se sisältää sulattelevaa painallushierontaa ja hyödyntää vauvan omaehtoista liikettä ongelmakohtien hoidossa. Hoidossa erityistä huomiota kiinnitetään hengityksen normalisoimiseen, selkärankaa ympäröivien faskioiden, nivelalueiden ja pään hoitoon.

Baby Balance®-vauvahieronnalla pyritään etsimään ja hoitamaan kehosta epätasapainotiloja, jotka aiheuttavat itkuisuutta ja muita vaivoja vauvalle. Lisäksi vyöhyketerapialla ja akupainannalla tuetaan elinjärjestelmiä. Koko kehon hieronta sisältää myös ruoansulatusjärjestelmän, pallean, selän, niskan ja pään heijasteiden vyöhyketerapeuttisen käsittelyn jalkapohjista, sekä tarpeen mukaan muitakin alueita.

Ensimmäisen hierontahoidon yhteydessä äidille tehdään laaja haastattelu raskaudesta, synnytyksestä, vauvan ja äidin olosta sekä perheen nykytilanteesta, jotta vauvan oireilun mahdollisista syistä saataisiin mahdollisimman monipuolinen kuva.

Hoitotapa tuo suuren avun usein jo 1-3 hoitokerralla. Kokemuksemme mukaan yli 90 – 95 % vauvoista on oireettomia, rentoja ja tyytyväisiä  5 hoidon jälkeen, oli hoitoon tulon syy sitten mikä tahansa. Baby Balance®-tekniikalla hoidetut vauvat ovat saaneet apua mm. vatsavaivoihin, koliikkiin, refluksiin, yli- ja alijäntevyyteen, itkuisuuteen, rintaraivareihin, epäsymmetriseen liikkumiseen ja motorisen kehityksen viivästymiin. Myös tyytymättömyyteen ja kitinään, huonoon unirytmiin sekä hengityksen häiriöihin on tullut suurta helpotusta.

Vauvan kipukierteen katketessa, hänen hermostonsa sekä emotionaalinen, psyykkinen ja fyysinen kehityksensä optimaalinen kehitys mahdollistuu. Kun vauvan uni ja elämä normalisoituu, koko perhe voi paremmin. Baby Balance®-vauvahieronnalla voidaan tehokkaasti hoitaa lukuisia vauvojen elämää vaikeuttavia ja kipua aiheuttavia vaivoja. Baby Balance®-vauvahieronnat ovat aina yksilöllisiä, kunkin vauvan tarpeiden mukaan tehtyjä. Opetamme heille monia tekniikoita, joista he valitsevat kullekin vauvalle siihen tilanteeseen sopivat tekniikat.

Intuitioon luottaminen. Luotamme intuitioon ja kehitämme sitä jatkuvasti sekä bisneksessä, että opiskelijoiden ohjaamisessa. Opetamme kurssilaisille hoitamisessa tärkeää aistimista ja annamme keinoja sen kehittämiseen.

Baby Balance®-vauvahierontakoulutus

Koulutus on opintokokonaisuus, joka koostuu moduuli 1 perushierontatekniikasta sekä täydentävistä jatko-opintomoduuleista. 

Opiskelija saa Baby Balance® hoitaja-nimikkeen käytyään moduuli 1 perushierontatekniikkakoulutuksen ja neljä täydentävää opintomoduulia sekä täyttää dokumentoitujen hoitojen lukumäärän ja on  suorittanut seminaarityön ja näytön (moduuli 6).

MODUULI 1: Baby Balance®-peruskurssi

Koulutukseen pääsyn edellytyksenä on terveydenhuoltoalan tai luontaishoitoalan tutkinto tai lääketieteen perusteet (14-20 op) tai sosiaalialan lapsiin erikoistunut tutkinto. Hyväksyttäviä tutkintoja ovat mm. lähihoitaja, sairaanhoitaja, lastensairaanhoitaja, mielenterveyshoitaja, lääkäri, ensihoitaja,  kätilö, terveydenhoitaja, puheterapeutti, lapsiin erikoistunut sosionomi, osteopaatti, naprapaatti, fysioterapeutti, toimintaterapeutti, kuntohoitaja, koulutettu hieroja, kalevelainen jäsenkorjaaja, koulutettu perinteinen jäsenkorjaaja, vyöhyketerapeutti, refleksologi, luontaishoitaja, fytoterapeutti. Mikäli ammattiasi ei ole listassa, kysy koulutuksesi soveltuvuutta sähköpostilla info(a)balancecare.fi.

Peruskoulutuksessa (moduuli 1) käydään laajasti läpi vastasyntyneen anatomiaa ja fysiologiaa, raskausajan ja synnytyksen vaikutuksia vauvan vaivoihin sekä vauvan itkuisuuden syihin. Koulutuksessa tutustutaan myös Baby Balance® vauvahieronnan taustalla olevaan hoitofilosofiaan ja tietysti opitaan Baby Balance® vauvahieronnan perushierontatekniikat verkkokurssin videon avulla, nukella ja oikealla vauvalla harjoitellen.

Nyt voit opiskella ensimmäisen moduulin teorian verkossa, kaikessa rauhassa omaan tahtiisi, kahden viikon aikana ennen lähipäivää. Luentomateriaalin lisäksi kurssiin kuuluu oppimista tukevia tehtäviä sekä runsaasti syventävää lisämateriaalia. Ennen lähipäivää sinulle avautuu videolinkki, josta pääset näkemään, millaista on Baby Balance®  hieronta, jota lähipäivänä harjoittelemme. Lähipäivään kuuluu herkkyyden herättelyä ja aistimisen harjoittelua. Lähipäivä on myös tärkeä vauvojen hoitajien verkostoitumispäivä.

Tarkempi kurssisisältö.

 • Aloitus-zoom (kesto 1,5 h) noin 3 vk ennen lähipäivää
 • Kysely-zoom (kesto 2h) 1 pv ennen lähipäivää
 • Ennakkotehtävä: Tehdään verkkokurssialustalla ennen aloitus-zoomia
 • Teoriaopinnot verkossa:
  • Johdanto Baby Balance® Moduuli 1 (teoria) -kurssille
  • Miksi vauva itkee?
  • Sikiöajan vaikutus vauvan elämään
  • Vauvan anatomian ja fysiologian lyhyt oppimäärä
  • Reaktiot
  • Hermosto
  • Faskia
  • Pinnalliset lihakset
  • Valmistautuminen Baby Balance® Peruskurssin lähipäivään
  • Yhdeksän hälytysmerkkiä lisätutkimuksiin ohjaamiseksi
  • Lisämateriaalia itseopiskeluun
  • Baby Balance®-perushierontatekniikat
 • Yksi lähipäivä
  • Aistimista kehittäviä harjoituksia
  • Harjoittelua vauvaklinikalla

Katso tulevat Baby Balance® -vauvahieronnan peruskoulutukset terveydenhuollon ammattilaisille koulutuskalenteristamme.

Haluatko jatkaa opiskelua? Lue täydennyskoulutusten sisällöt täältä.

Liity yhteisöömme

Haluatko oppia lisää siitä, miten hyvinvointia voidaan edistää jo vauvaikäisillä?

Tilaamalla uutiskirjeemme saat tietoa ja vinkkejä vauvahieronnasta ja sen merkittävistä hyödyistä niin pienokaisellesi kuin koko perheellesi. Saat myös ensimmäisenä tietoa Baby Balance® -koulutuksista, työpajoista ja erikoistarjouksista.